Zeeuws buikspek

Buikspek

Bron: https://melebest.nl/zeeuws-spek/

Ingrediënten
1 kg Buikspek (zonder zwoerd)
50 gram Ketjap Manis
20 gram Marinademix (Verstegen)
15 gram Mosterd
5 gram Colorozo zout

Bereiding
Meng de ketjap Manis, marinademix, mosterd en colorozo-zout in een bakje tot een gladde marinade. Prik gaatjes in het buikspek zodat de marinade mooi in kan trekken. Masseer het buikspek goed in met de marinade.

Leg het Zeeuws spek met de marinade in een zip-zak en bewaar het in de koelkast. Laat het spek minimaal 4 nachten marineren en draai het elke dag een keertje om.

Haal het buikspek na het marineren uit de marinade en dep het met keukenpapier wat af. Laat het buikspek op kamertemperatuur komen. Gaar het Zeeuws spek indirect (110-120 graden) tot een kern van 72’c. Afhankelijk van de dikte van het buikspek duurt dit ongeveer 2 tot 3 uur.