Uiensoep

Uiensoep-20

Ingrediƫnten
1500 gram Uien*
1500 ml Runderbouillon
300 ml Vleesfond
80 gram Roomboter
30 gram Bloem
3 takjes Verse tijm
3 tenen Zwarte knoflook
1 blaadje Verse laurier
1 gram Zwarte peper

Bereiding
Zet alle ingrediƫnten klaar voor de uiensoep. Maak de barbecue gereed voor direct grillen. Gril de gele, rode en witte uien circa 30 minuten boven de directe zone. Draai de uien regelmatig tot ze rondom zwart geblakerd en zacht zijn. Als de uien mooi zwart zijn neem ze van de barbecue, bewaar ze in een schaal en laat ze 15 minuten afkoelen.

Breng de temperatuur van de barbecue terug naar 130 gr. C met de indirecte methode. Laat gelijk de Dutch oven warm worden.

Pel de gele, rode en witte uien en snijd deze in halve ringen. Snijd de zwarte knoflooktenen in grove stukken.

Verhit de roomboter in de Dutch oven. Voeg de gesneden uien toe en fruit deze langzaam aan in circa 40 minuten. Roer het regelmatig een keer om. Voeg na 10 minuten de zwarte knoflook met het verse blaadje laurier en de geritste tijm toen. De uien gaan slinken en worden mooi goud bruin.

Voeg de zwarte peper samen met de bloem bij de uiensoep. Meng de bloem met de uien gaar de bloem 5 minuten. Blus het af met de vleesfond en runderbouillon. Schraap gelijk met een spatel over de bodem van de Dutch oven zodat het eventuele aanbaksel los komt. Dit komt de smaak van de uiensoep allen maar ten goede.

Breng de uiensoep rustig aan de kook en laat deze 10 minuten rustig trekken. Verwijder het laurier blaadje, en serveer de uiensoep met een stukje brood met gegratineerde kaas.

*4 gele uien, 3 rode uien en 3 witte uien