Shakshuka

shakshuka

Ingrediënten:
1 eetlepel aranchida olie
1 ui half-grof gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 rode paprika klein gesneden
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
0.5 theelepel cayennepeper
Beetje peper en zout
400 gram tomatenblokjes uit blik
4 eieren
Verse peterselie

Optioneel: Feta erover

Bereiding:
Verwarm je pan en doe de olijfolie erin. Fruit de ui glazig en voeg de knoflook en de paprika toe. Dit even goed doorbakken.

Voeg nu de tomatenblokjes, de komijn, de paprikapoeder en de chilipoeder toe.
Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout.

Als het geheel is ingedikt maak je 4 kuiltjes in de tomatensaus. Breek de eieren 1 voor 1 en doe die in de kuiltjes en wacht tot het eiwit gaar is.