Roerbakken

wokken

Ingrediënten
Noedels of bami
500 gram kipfilet (kipkruiden)
1x broccoli
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 wortel
1 prei
1 rode peper zonder pitjes
2 tl kippenbouillon
50 ml water
1 tl sambal Oelek
80 ml ketjap manis
1 doosje taugé
Gesneden bosui

Voorbereiding:

  • Snij de kipfilets in lange repen en kruid met peper en zout
  • Snij de broccoli in stukken (alleen het zachte deel)
  • Snij de wortel, prei, ui en knoflook fijn
  • Haal de pitjes uit de rode peper en hak fijn

Bereiding

  • Kook de noedels, giet ze af en spoel ze even onder koud water
  • Doe de wok-olie op in een wok
  • Bak de kip aan
  • Voeg de broccoli toe, dan de wortelen, prei, ui, knoflook en rode peper
  • Laat de groenten mee gaar bakken en blus vervolgens de wok met water
  • Voeg sambal oelek en de ketjap manis toe
  • Voeg de taugé toe
  • Doe de uitgelekte noedels in de wok

Roer alles door, strooi er nog wat currykruiden over en versier met verse koriander en bosui.

 

________________________________________

1 ui gesnipperd
3 teentjes knoflook fijn gesneden
400 gram kipfilet in reepjes
1 paprika in blokjes
1 prei in have ringen
1 courgette in blokjes
100 gram peultjes
1 doosje champignons in kwartjes
Scheutje chilisaus en ketjap
Gedroogde uitjes

___________________________
250 gram fijne mie-nestjes
1 ui gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngesneden
400 gram kipfilet in reepjes
1 Paprika in blokjes
1 halve struik paksoi
200 gram taugé
100 gram peultjes
i doorsje champignons
Scheutje chilisaus en ketjap
Gedroogde uitjes