Rendang

rendang

Ingrediënten
1000 gram riblappen
zout en peper
De Boemboe:
– 1 scheutje zonnebloemolie
– 6 teentjes knoflook
– 2 (rode) uien in stukken;
– halve rode peper zonder zaadjes in stukken;
– een stukje gember (2 cm) in stukjes;

Dan de kruidenmix erbij:
2 tl Laos
2 tl Kurkuma
1 tl Koriander
1 tl Komijn
0.5 tl Citroenpoeder

Bereiding
Maak vooraf de Boemboe in de blender. Snij vervolgens het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en peper. Doe daarna een kwart pakje Croma in de pan en bak het vlees even aan. Haal het vervolgens weer uit de pan en verwijder het overtollige vocht.

Dan de Boemboe even kort aanbakken. Vervolgens het vlees weer terug in de pan en de kokosmelk en de kokoscrème toevoegen, 1 tl runderbouillon er overheen en 3 laurierblaadjes toevoegen. Het geheel goed doorroeren. Indien nodig gaandeweg wat water toevoegen.