Porchetta

porchetta

 

Ingrediënten
Vijzelen:
– 3 el Venkelzaad
– 0.5 el jeneverbessen
– 2 el rode/zwarte peper

Fijn snijden:

– 7 teentjes knoflook
– geraspte schil van 2 citroenen
– bosje tijm
– bosje salie
– bosje rozemarijn

Overig:

– flinke scheut olijfolie
– sap van 2 citroenen
– 2 el grof zeezout
– 0.5 tl nootmuskaat

Bereiding
Zwoerd insnijden, peper en (veel) zout erover strooien en goed inwrijven. Vervolgens het buikspek omdraaien en vlinderen. Meng daarna alle ingrediënten in een kom en verdeel het over het buikspek. Vervolgens het geheel oprollen en binden met slagerstouw. Daarna op de rotisserie op 150 graden indirect, roken met appelhout tot een kern van 65 – 70 graden (na ongeveer 2.5 uur).

Na afloop nog 20- 25 minuten laten rusten in aluminium folie.

Spitroasted porchetta