Kip met ananas

Sticky-Kip-met-ananas

Ingrediƫnten
1 grote ananas
1 klontje bakboter
8 kippendijen (kruiden met peper en zout of marinademix)
150 ml kippenbouillon
15 ml limoensap
0.5 el hoisinsaus
100 ml sojasaus
1 tl sambal
1 el bruine suiker
1 el knoflookpoeder
1 tl gemberpoeder
1 el bloem (indien nodig)

Bereiding
Snijd met een scherp mes de ananas voorzichtig in de lengte doormidden en hol hem uit. Snij de kippendij in blokjes van ongeveer 1,5 cm en doe hetzelfde met het vlees van de ananas. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie, bak de kip tot ze bruin en gaar is en haal hem uit de pan.

Doe de hoisinsaus, de sojasaus, de bruine suiker, de gemberpoeder en de knoflook in de pan en kook dit voor een paar minuten. Voeg de kippenbouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het even sudderen.

Wanneer de saus ingedikt en lekker stroperig is voeg je de kip weer toe aan de pan en roer je het geheel nog even goed door. Als de saus niet dik genoeg is alsnog 1 el bloem toevoegen. Als het klaar is de ananas toevoegen.

Serveer de kip en ananas in de lege ananashelften, samen met wat rijst en garneer met sesamzaadjes.

https://meatloverz.nl/inspiratie/recepten/gevogelte/sticky-kip-met-ananas/