Kip/bavette in Javaanse ketjapsaus

pittige kip

Bron: https://melebest.nl/bavette-spies-met-javaanse-ketjapsaus/

Ingrediënten
2 dubbele kipfilet of blokjes bavette in grotere stukken
180 ml kip/rundbouillon
100 ml ketjap manis
20 ml Limoensap
1 tl sambal
4 teentjes geperste knoflook
1 ui fijn gesneden
0.5 el basterdsuiker
1 á 2 el maïzena

Bereiding
Bestrooi de kip/bavette met zout en peper. Giet een scheutje olie in de pan en bak het vlees goudbruin. Haal het vlees uit de pan. Vijzel de ui, knoflook en sambal tot een papje.

Giet wat extra zonnebloemolie in de pan en verwarm dit. Bak vervolgens het papje met de ui, de knoflook, de sambal en voeg het limoensap, de bouillon, de ketjap en de basterdsuiker toe. Breng het geheel aan de kook.

Los de maïzena op in wat water en bak deze mee tot het sausje de gewenste dikte heeft. Voeg daarna het vlees (bavette na afloop) weer toe en laat het geheel nog ongeveer 40 min pruttelen.

Garneren met bosui en sesamzaad