De stoel die hiernaast staat afgebeeld was een paar maanden terug eigenlijk de directe aanleiding om langs de Lage Vaart eens een keer een schoonmaakdag te organiseren.

 

Door deze stoel kwam dat na afloop van de wedstrijd van september ter sprake, en dat heeft uiteindelijk geleid tot een nuttige en bijzonder gezellige dag. En tot het verdwijnen van de stoel uiteraard!!

 

 

We verzamelden in de manege in Almere Buiten, wat door de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid altijd een heel mooi verzamelpunt waar iedereen even kennis kon maken met elkaar en even lekker bij kon praten. Bij dergelijke ondernemingen is het altijd even spannend wie er nou daadwerkelijk komen helpen, maar iedereen die zich had aangemeld was present, dus de start was al direct helemaal super. De stemming zat er bovendien meteen al goed in, en na een bakje koffie en een korte bespreking werden de prikstokken, handschoenen, veiligheidsvestjes en vuilniszakken uitgedeeld en gingen we aan de slag.

 

 

Door de toch wel behoorlijke opkomst kon ik de groep onderverdelen in 5 teams voor evenzoveel trajecten, en linksonder zie je team 1 en team 2, goed voor de 2 trajecten tussen  de rode flats en de Vaartplas. Rechtsonder zie je team 3, die de Vaartplas voor hun rekening nam.

 

 

Dan hadden we ook nog team 4 voor het gedeelte Vaartplas / Praamwegviaduct (linksonder) en tot slot hadden we ook nog een vijfde team. Dit was een wat groter team, omdat ik vooral in de bossages achterin veel rommel verwachtte. Later kwam onze Ian er ook nog bij, dus in dit team totaal 11 man. Dit bracht het totale aantal deelnemers op 31 man, super!

 

 

Nadat alle teams op de foto waren gezet kon ik me ook bij mijn team voegen en samen met hun aan de slag gaan. En er werd door deze vrijwilligers hard gewerkt, hoewel ik eerlijk moet zeggen dat het eigenlijk gewoon heel leuk is om te doen. Even lekker een frisse neus halen (het was echt koud en nat toen we begonnen!!), een beetje kletsen, tussendoor een vuilniszak vullen en je verbazen over hoeveel rommel er toch nog ligt. Met name heel veel bierblikjes (op ons gedeelte waren het de “Palm” drinkers die er een zooitje van maakten) heel veel plastic flesjes, behoorlijk wat lege maďsblikjes en andere aasbakjes. Maar ook heel veel lege sigarettenpakjes, een accu en de blauwe tuinstoel natuurlijk.

 

 

 

 

Onderweg werden de vrijwilligers nog getrakteerd op een broodje rookworst, dat smaakt altijd goed op zo'n frisse herfstdag. Maar vervolgens werden de prikstokken weer opgepakt en ging men weer vol goede moed aan de slag.

 

 

 

Na afloop was er een glaasje frisdrank, een bekertje koffie en een (Ondanks dat het uit blik kwam) lekker bakje soep. Leer moment hierbij is dat we toch iets meer soep en frisdrank hadden  moeten halen, want dat gaat dan ineens toch wel hard.

 

 

 

Uiteindelijk is dit dan het resultaat. Op de foto niet helemaal ideaal te zien, maar al met al hebben we ongeveer 6 m3 afval in een paar uurtjes verzameld. We zijn dus zeker niet voor niks geweest. 

 

 

Vervolgens was het nog even napraten, ik denk dat we zeker wel mazzel met het weer hebben gehad. Het was bijna de gehele dag droog, en ook niet echt bijzonder koud. Maar uiteindelijk ging langzaamaan iedereen weer met een voldaan gevoel naar huis.

 

Samengevat: het was een superdag, helemaal top dat er zoveel vrijwilligers waren. Bedankt allemaal!!

 

 

 

 

En tot slot nog even bijzondere dank aan:

 

de 31 vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt;

gebr. Beijer uit Soest voor het ter beschikking stellen van een wagen met vuilcontainer;

Flevobaits voor het wederom beschikbaar stellen van de ‘cateringbus’;

GVB (dank aan Teake) voor het beschikbaar stellen van de veiligheidsvestjes;

Staatsbosbeheer voor het leveren van de prikstokken en de vuilniszakken.

 

 

En wat mij betreft is deze dag zeker voor herhaling vatbaar, Maar ik wil graag afsluiten met 2 bijzondere foto's. Op de eerste zie je een boompje wat door een bever vakkundig stuk geknaagd is, met zo'n typisch puntje eraan. Op de tweede foto zie je het bordje van stek

nr 15, wat na "de Nacht van Almere 2009" verdwenen was (waarschijnlijk door onverlaten in de bosjes gegooid) en wat nu weer boven water kwam. Heel apart!!

 

 

 

Al met al was het een super dag, en wat mij betreft:

 

 

 "tot ziens in 2011".

 

 

 

Jos.