Hoe maak je een knappe (eerlijke) foto van de gevangen vis??

  

 

Vaak zie ik foto's voorbij komen waarop je vooral veel grote dikke vingers ziet, en eigenlijk is dat wel jammer. Met een klein beetje hulp moet iedereen leuke foto's kunnen maken en daarom geef ik graag een paar tips hierover.

 

Een karper heeft midden onder de kop een zacht gedeelte, zo ongeveer de keel zullen we maar zeggen (aangegeven met de rode lijn). Dit gedeelte is zacht en veert iets naar binnen als je er lichte druk op uitoefent, en precies daar moet je zijn met je vingertoppen. Ga op je knieŽn voor de karper zitten en pak de karper voorzichtig met 2 handen op. Zorg er vervolgens voor dat de vingertoppen van je rechterhand precies op dat zachte gedeelte bij de keel belanden.

 

 

Kantel nu je hand vanuit je pols naar beneden zodat de vis rechtop komt te staan. Omdat de vingertoppen nu midden onder de kop zitten zijn ze op de foto niet meer te zien. Zorg er met je handpalm voor dat de vis goed ondersteund wordt. Gaat de vis spartelen, dan snel de hand vanuit de pols weer omhoog en even rustig wachten tot de vis gekalmeerd is, daarna probeer je het opnieuw.

 

 

Als je de vis stabiel in je handen hebt (je zit nog op je knieŽn) en ze is rustig, dan ga je in ťťn beweging op je hurken zitten met je ellebogen op je dijbenen zodat je de vis makkelijk kan tillen. Armen buigen zodat de vis een beetje omhoog komt en klaar.

 

Het resultaat is een foto waarop niet al te veel en al te grote vingers te zien zijn zoals je hieronder kunt zien. Geef ook je linkerhand nog even wat aandacht en je zal zien dat je foto er een stuk leuker uitziet.

 

          

Oh ja, en druk de vis vooral niet in de camera. Dat zie je zo, en je verandert in 1 keer een mooie vis in een 'oversized' raar beest waarmee je ook de foto verpest. Hieronder zie je wat ik bedoel. De eerste kan, de tweede vind ik zelf wel mooi, maar de derde is echt drama. Ik ken mensen die dit doen en die het zelf maar niet willen zien, maar als je een foto echt wil verpesten moet je dat dus doen: armen strekken en schouders/hoofd zo ver mogelijk naar achteren. En dan vooral denken dat wij allemaal gek zijn hahahaha.

 

   

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________

Reageren op dit artikel? mail naar kca@live.nl