Gezellig: karpervissen in een woonwijk met je vrienden.


Karpervissen is natuurlijk een prachtige hobby. Niet alleen van jou, maar zeker ook van mij. Een hobby met veel mogelijkheden, want zeg nou zelf, bij welke andere hobby ga je zo makkelijk met een goede vriend gezellig een nachtje langs de waterkant vertoeven, misschien een BBQ'tje erbij, vrienden die even komen buurten, of lekker alleen met de radio zachtjes op de achtergrond, en dan (ik wel in ieder geval) met veel plezier naar je set-up kijken, want eerlijk is eerlijk, het zijn me wel spulletjes tegenwoordig!

 

En dan die mogelijkheden tegenwoordig, voor 10 euro kan je in Flevoland op een paar zones het hele jaar nachtvissen, helemaal top toch? Hoef je niet continue over je schouder te kijken, en zelfs een derde hengel is tegenwoordig mogelijk. Dat waarderen we natuurlijk, en daarom gaan we daar ook heel voorzichtig mee om, zeker met de zones die in de omgeving van woningen liggen, want dat zijn natuurlijk de plekken die al heel snel onder druk staan. We zorgen ervoor dat het er netjes uitziet, dat er zo min mogelijk rommel rond de tent ligt, we denken om de beetmelders want geluid draagt ver 's nachts, we gebruiken op die stekken liever geen BBQ, en de auto's parkeren we netjes op de daarvoor bestemde plekken. En als er dan visite komt dan zien we er op toe dat zij het niet voor ons verkloten: "je gedraagt je, of je hoepelt op!".

 

En toch krijg ik regelmatig mailtjes van buurtbewoners die het toch allemaal wat anders zien. Meestal zijn het dezelfde, vaak denk ik dan wel eens van: "tja ..............", maar soms sturen ze dan foto's mee, en dan kan ik toch niet anders dan toegeven dat er op die foto's inderdaad zaken te zien zijn die niet zouden moeten voorkomen, want hiermee breng je niet alleen jouw eigen hobby in gevaar, maar ook de mijne. Ik denk overigens dat je misschien zelf het probleem niet zo snel ziet, eerlijk gezegd begrijp ik dat ook wel, maar toch is het belangrijk dat iedereen zich er van bewust is dat je toch rekening moet houden met je omgeving, zeker als je in een woonwijk vist. Want zeg nou zelf, onderstaande is voor een buurtbewoner die niks met vissen heeft toch iets waar je droevig van wordt? Dus kijk vooral even naar jezelf, en hou dit even goed in je achterhoofd.

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________

Reageren op dit artikel? mail naar kca@live.nl