Een lang weekend naar Ermerzand                                                               16 september 2007

 

Elk jaar gaan Ronald en Ik een paar dagen ergens op onze grote vriend de karper vissen. Zo ook dit jaar, we zijn deze keer naar Ermerzand geweest. Ik heb mij zoals altijd eerst even zo veel mogelijk op de hoogte gesteld van hoe het daar werkte, en dat was niet echt moeilijk aangezien er een stukje in 'De Karper' stond en bv Gerard er al een geweest was.

 

De vissen zouden rondjes zwemmen, en hoe je ook viste, met veel voer of weinig, het maakte niet uit. Als ze er overheen kwamen zouden ze het wel pakken. Oké, de voorbereiding was daar, nu maar eens er heen om te kijken hoe de stek er bij ligt, en om te bepalen wat mee moest en wat thuis kon blijven. Ik moet zeggen ”DAT WAS SCHRIKKEN”. Onze stek was eehhhhh nou oordeel zelf maar, het moest op het stukje grond gebeuren wat je hier links ziet

 

Nou je kan je voorstellen dat ik ff naar de balie ben gegaan. Met twee man daar achter die plas zitten met tent enz……. Dat is geen optie, ik had al even gekeken waar ik wel zou willen zitten en dat mocht gelukkig, het enige probleem was dat dit terrein van de buurman was, maar dat werd er niet bij verteld.

 

 

Dit zou onze stek worden. Een mooi strandje met ruimte zat voor alles wat we maar wilden. Het vis avontuur kon beginnen. Bootje op pompen, hengels optuigen en roeien met de dieptemeter op zoek naar een geschikte plaats om een mooie voerstek aan te leggen.

 

 

Tja, geschikte stek, het is eigenlijk een grote plas met overal een diepte van ongeveer 170 cm, er is een gat maar dat zit voor de skipiste en die was voor ons onbereikbaar. Oké, een plaatsje op een mooie afstand gezocht waar ik wat vis op de dieptemeter zag en voeren maar! We mochten met 3 hengels vissen dus we deden er twee op de voerstek twee er naast en twee tegen de rietkraag van een eiland waar we tegenover zaten.

 

Al snel bleek dat de vis bijna allemaal van de voerstek afkwam. De eerste was meteen mijn nieuwe pr!! 29 Pondjes en ik kon er geen 30 van maken…lol. Water er overheen, twee keer nawegen en tja 29 is 29. Wel erg blij natuurlijk.

 

Dat was nog eens een veelbelovende start, meteen een hele mooie schub en wie weet kwam er nog wel 1 van een pondje meer uit….

Nou helaas dat was niet het geval maar we hebben leuk gevangen hoor. Een kamp opbouwen is erg belangrijk, je moet er eten, drinken, slapen en een beetje gemak is dan wel erg op zijn plaats. Alles bij ons en wat hebben we lekker gegeten!! De drank is op een laag pitje gebleven, dat hoort er wel bij maar met mate natuurlijk.

 

Ook Ronald deed zijn best en we hebben run om run gevist, dit doen we altijd, samen uit samen thuis zullen we maar zeggen.

We hebben er 10 gevangen van de 13 runs die we hebben gehad. Die drie verspeelden we omdat de bekken erg zacht waren en als ze dan de rietkraag dreigden in te gaan moesten we wat meer druk zetten en dat ging wel eens mis. Deze is gevangen aan een snowman rig, de rest allemaal aan de gewone boilie.

 

 

Ik dacht met de snowman echt te scoren daar omdat de bodem lekker hard is, en dus dan staat hij heel mooi net boven de grond. Iedere karper die in de buurt komt moet hem opmerken. Het bleek niet zo te zijn. We hebben gevist met gewone rigs, een zinkende onderlijn met longshank hook en een krimpkousje, ik moet zeggen dat ik het gewoon zo simpel mogelijk heb gehouden dat werkt vaak het best.

 

 

 

 

Ook deze mocht er zijn. Slapen is erg belangrijk dus ,……..  Moest er zo nu en dan ff bijgeslapen worden, laat naar bed en

's nachts gestoord worden is reden om dan overdag maar de tent ff op te zoeken. In de avonden hadden we een goddelijk uitzicht moet ik zeggen, de laatste avond was wel de mooiste en daar wil ik jullie niet een plaatje van onthouden. Al met al vond ik het een zeer geslaagd visavontuur en zeker voor herhaling vatbaar. Ik ga er volgend jaar zeker weer een paar dagen heen.

 

Groeten Ronald en Marc.

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________

Reageren op dit artikel? mail naar kca@live.nl