Hachee

hachee

Ingrediënten
Croma
1400 gram riblappen
900 gram uien
peper en zout
2 el bruine basterdsuiker
2 el bloem
1 flesje bruin bier
700 ml runderbouillon
14x jeneverbes
12x kruidnagel
4x laurierblaadjes
2 plakjes ontbijtkoek

Bereiding
Kwart pakje Croma bruin laten worden. Riblappen (in blokjes gesneden) kruiden met peper en zout en aanbakken. Daarna het geheel weer uit de pan halen.

Vervolgens de grof gesneden uien (blokjes) goed aanbakken en daarna 2 eetlepels bloem toevoegen en goed doorroeren. Vervolgens de basterdsuiker erbij en het flesje bruin bier. Wederom goed doorroeren, aan de kook brengen en daarna het vlees er weer bij. Aanvullen met runderbouillon tot het geheel ‘onder water’ staat.

Dan de jeneverbes en kruidnagel in het ‘eitje’ in de pan hangen en de laurierblaadjes toevoegen. Het geheel aan de kook brengen en daarna 3 uur laten pruttelen. Het laatste half uur de ontbijtkoek verkruimelen en toevoegen.