Dagging smoor

Dagging

Daging smoor (semur daging) is een zoetig gesmoord rundvleesgerecht uit de Indische keuken dat met minimale ingrediënten zoals ketjap manis en wat verwarmende specerijen zoals kruitnagel, knoflook en galanga wortel die een maximale smaakbeleving weten te creëren. Serveer daging smoor met witte rijst en een groentegerecht naar keuze. Of op traditionele wijze, met rijstnoedels. Gebakken uitjes erop en sambal erbij en je kunt toeslaan.

Ingrediënten
1 kilo Sukade
2 uien
3 tenen knoflook
3 kruidnagels
1 theelepels sambal oelek
2 centimeter galangawortel
100 milliliter ketjap manis
25 milliliter hoisinsaus
3 sjalotten
400 milliliter water
2 Limoenblaadjes
Olie

De vlees marinade
Snijdt de sukade in kleine blokjes. Meng 25 milliliter ketjap manis met de hoisinsaus en laat de sukade hier een uur in marineren.

De Boemboe
Pureer hiervoor de uien, knoflook, kruidnagel, sambal oelek en de galangawortel. Zorg voor een glad mengsel.

Bereiding
Doe de Croma in de pan en bak het vlees lichtjes aan. Haal het vervolgens weer uit de pan.

Doe de uien in de pan en bak ze lichtjes aan, voeg dan de Boemboe toe en bak dit mee totdat de Boemboe verkleurt, hij mag een beetje bruin worden. Voeg nu het vlees weer toe

Schenk nu de rest van de ketjap manis (75 milliliter) en voldoende water bij het vlees en voeg de limoenblaadjes toe. Laat dit nu 3 uur sudderen.

Haal tot slot de deksel van de pan en voer de temperatuur op, het vocht kookt nu in. Laat dit nog voor 30 – 45 minuten staan.