Chili-bacon glace

Chili-bacon

Bron: https://melebest.nl/chili-bacon-spareribs

Ingredi├źnten
150 gram ontbijtspek
25 ml ahornsiroop
25 ml whisky
15 ml balsamico-azijn
20 gram palmsuiker
3 gram gerookte paprikapoeder
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 sjalotje
1 rode ui

Bereiding
Snijd de knoflook, rode peper, sjalot en ui fijn. Bak vervolgens de ontbijtspek uit in een pan tot dat deze mooi krokant is en laat het uitlekken op keukenpapier.

Fruit de fijngesneden knoflook, rode peper, sjalot en ui aan in het vet van de ontbijtspek tot de sjalot en ui mooi glazig zijn. Voeg de gerookte paprikapoeder en palmsuiker toe en bak deze kort mee. Blus het geheel af met de ahornsiroop, balsamicoazijn en whisky. Breng het al roerend aan de kook en laat het 10 minuten op laag vuur doorkoken.

Hak de uitgebakken ontbijtspek zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de glaze. Roer het geheel flink door.