Beef Teriyaki

beef-teriyaki

Ingrediënten
Noedels (twee blokken)
200 gr biefstuk p.p.

1 doosje champignons
1 grote rode paprika
4 stengels bosui
1 struik paksoi
Sesamzaad

De saus;
1.5 el sesam-olie
1.5 el mirin
100 ml sojasaus
80 ml water
1 el basterdsuiker
3 teentjes knoflook
1 stukje gember
maïzena

Bereiding
Kook de noedels, giet ze af en spoel ze koud. Snijd de biefstukjes in reepjes en bestrooi ze met een beetje peper en zout.

Snijd de champignons in kwartjes en de paprika in stukken. Snij de bosui in schuine ringen. Pel de knoflooktenen en snij ze in 2 stukken. Snij 2cm gember in 2 stukjes.

Doe de sesamolie, de sojasaus, de basterdsuiker, de knoflooktenen en de gember in een pannetje, voeg het water er aan toe en breng op laag vuur aan de kook. Laat dit een paar minuten pruttelen terwijl je regelmatig goed roert.

Haal de knoflooktenen en de gember uit de saus en gebruik de maïzena om de saus te binden. Zodra de saus de gewenste dikte heeft kun je het vuur uitzetten.

Verhit een scheutje olie in een wok en laat goed heet worden. Doe de biefstuk in de wok en bak 1 minuut op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan en voeg vervolgens de paprika’s, de bosui, de paksoi en de champignons toe. Laat dit ongeveer 3 minuten bakken en voeg het vlees weer toe.

Voeg de teriyaki-saus toe en roer het geheel goed door. Voeg vervolgens de noedels toe en zorg ervoor dat de noedels weer goed opwarmen. Bestrooi met sesamzaad.