Bavette rollade

Bavette rollade

Ingrediënten
peper en zout
groene pesto (of truffel mayonaise)
1 potje zongedroogde tomaten
geraspte Parmezaanse kaas
basilicum, rucola sla of spinazie
pijnboompitjes

Bereiding
‘Vlinder’ de dikke zijde van de Bavette en bestrooi de binnenzijde met zout en peper, daarna insmeren met groene Pesto. Vervolgens bestrooien met de geraspte Parmezaan en beleggen met de zongedroogde tomaatjes (fijngesneden), de geroosterde pijnboompitjes en de sla. Rol de bavette daarna op (niet al te stevig) en opknopen met slagerstouw.

Vervolgens de rollade ‘indirect’ (bbq 120 graden) naar een kerntemperatuur van 49 graden brengen (reken op anderhalf uur). Laat het vlees vervolgens 5 minuutjes rusten en verwijder dan voorzichtig het slagerstouw. Hierna kun je de bavette rollade in plakken snijden.

Optioneel: even grillen na afloop.