Babi Ketjap

Babi ketjap

Bron: https://melebest.nl/babi-ketjap-2-0/

Ingrediënten
1000 gram Procureur
200 gram Ontbijtspek
350 ml Ketjap Manis
25 ml Ketjap Asin
20 gram Verse gember
20 gram Sambal
6 tenen Knoflook
3 Uien
1 doosje champignons
1 Limoen
beetje Maizena voor indikken

Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de babi ketjap 2.0. Hak de uien in vieren en daarna in ringen. Snijd de knoflook en verse gember in dunne plakjes. Was de limoen en rasp de limoen, pers hierna de limoen uit.

Snijd het ontbijtspek in blokjes. Maak de procureur schoon door overtollig vet en vlies te verwijderen. Snijd de procureur in dunne reepjes.

Giet wat olie in de Dutch oven en bak hierin de gerookte procureur met spekblokjes aan.

Schuif het vlees opzij en voeg de uien, knoflook en verse gember toe. Roer alles door elkaar. Voeg de sambal en limoenrasp toe. Bak het even kort mee. Blus het af met de ketjap Manis, ketjap Asin en het limoensap. Roer het geheel goed door. Leg de deksel op de Dutch oven en laat dit 60 minuten rustig sudderen. In het laatste kwartiertje de champignons toevoegen.